Verslag van een geslaagd weekend weg voor de 20plussers!

Geplaatst op 25-03-2021  -  Categorie: Ervaringen

Eindelijk, eindelijk, was het dan zover! Het Williams Weekend Weg voor de 20plussers van onze vereniging. We logeerden in De Schansehoeve, een grote vakantieboerderij met 9 slaapkamers in De Betuwe. In totaal hadden 20 deelnemers zich opgegeven en waren er ook 11 begeleiders (vaders, moeders, een broer, een zus en een nichtje).

In dit verslag vertel ik (Maud) je wat meer over wat we allemaal gedaan hebben en hoe dat nou eigenlijk is zo’n weekend weg.

Hoe het ontstond

Ik weet het nog goed. Vorig jaar in de ledenvergadering vertelden Janjaap, Karen, Madeleine en Noëlle dat ze eens graag met de volwassenen onder elkaar op stap wilden. “Kunnen we niet een weekend weg?” Het bestuur vond het een top idee en samen ging ik na een brainstormbijeenkomst met een groep ouders aan de slag om dit te realiseren. Aangezien dit de eerste keer was dat we dit gingen doen, bouwden we alles van de grond af op.
En zo leefden we samen langzaam toe naar het weekend van 5, 6 en 7 april jl. Wat een goed weer hadden we!

img-0005-767x1024


Vrijdag

Op vrijdag kwam iedereen om 17:00 uur aan bij de boerderij. Iedereen richtte zijn of haar slaapkamer in en na een uurtje gingen de ouders ook weer naar huis. Samen smulden we van de overheerlijke wraps die door de begeleiding waren klaargemaakt. Na het eten maakten we kennis met elkaar en de boerderij: op zoek naar de plekken die op de foto’s stonden. En dan op dezelfde plek met je hele groepje op de foto; plezier verzekerd! Daarna kon iedereen de rust even opzoeken.

img-0003-768x576


Zaterdag

De eerste nacht was voor sommigen best even lastig. Je slaapt toch in een ander bed met mensen die je niet (zo) goed kent. Maar de volgende dag zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt. Elke groep had een keer corfeest (corvé) en maakte het ontbijt of de lunch klaar. Of ruimde het ontbijt en de lunch weer op. Dat ging ontzettend goed. Er waren vier grote tafels waaraan iedereen kon eten. Zonder dat we dat vroegen, wachtten alle deelnemers als vanzelf totdat iedereen aan tafel zat. Mooi om te zien!

img-0008-768x576


Na het ontbijt begon de zoektocht naar De Gestolen Rembrandt. In groepjes werd er Jeu de Boules gespeeld, een lied ingestudeerd en nog meer spelletjes gespeeld. Na elk spel kreeg elke groep een puzzelstuk. Op het eind werd er met de stukjes gepuzzeld en zo vonden we De Nachtwacht gelukkig weer heel terug. Ook zongen we met z’n allen het ingestudeerde lied ‘Als je lacht…’ van Jan Smit. Wat klonk dat mooi! Ik pinkte, net als velen, even een traantje weg.

img-0011-768x1024


Feest

’s Middags stond in het teken van de voorbereiding van het feest dat ’s avonds zou losbarsten. We openden de middag met feestelijke bellen die we zelf maakten van zeepsop! In groepjes werd het voorgerecht gemaakt, iets lekkers gebakken, het toetje gemaakt. Ook de naamkaartjes en menu’s werden ontspannen gekleurd.

 

img-0020-768x1024


Iedereen kwam in de feeststemming door drie muzikanten uit Amsterdam die met ons muziek kwamen maken. Ze hadden een grote marimba waarmee ze de prachtigste muziek maakten. Een aantal deelnemers speelde op hun eigen instrument zó mee. Wat klonkt dat prachtig! Het ontaardde in een ware, haast meditatieve, jamsessie waar iedereen erg van genoot.

 

img-0040-768x576


Toen ging iedereen zich klaarmaken voor het feestdiner. Alle deelnemers kwamen in hun mooiste kleding naar beneden en werden op de rode loper op de foto gezet. De tafels waren mooi aangekleed en we genoten van het driegangendiner: de zelfgemaakte soep, de salade en lasagne, en een zelfgemaakt grande dessert. Wat smaakte alles heerlijk! En wat was er hard gewerkt door iedereen om dit voor elkaar te krijgen. Het leek wel alsof we in een sterrenrestaurant waren! De DJ was aangeschoven voor het eten en werd door iedereen hartelijk begroet. Hij zette zijn draaitafel op en deed de discolampen aan. We dansten de hele avond door!

img-0042-768x576


Zondag

Op zondag sliepen we uit. Iedereen zei: “Ik heb beter geslapen dan de eerste nacht.” We begonnen aan elkaar te wennen. Er werden vrienden gemaakt, diepgaande gesprekken gevoerd en de herkenning in elkaar vonden velen ontzettend fijn. Na wederom een heerlijk ontbijt gingen we op weg naar het pondje dat ons naar Tiel bracht. Eén van de deelnemers viel onverwacht. Daar schrokken we allemaal evan. Even later ging het, ondanks een pijnlijke knie, weer redelijk met haar. In groepjes verkenden we Tiel. Het was niet altijd even gemakkelijk om de groep bij elkaar te houden. Er was veel te doen en te zien: we genoten van een terrasje, de levendigheid van de stad en van verschillende muzikanten en brassbands. Om half drie was iedereen weer klaar om met het pondje naar huis te gaan.

img-0015-768x576


Daar rondden we ons weekend af met het lied van Jan Smit en het lied ‘In the jungle’. We bedankten alle begeleiders en toen kwamen de ouders alle deelnemers alweer ophalen.

 

Dankjewel!

We bedanken alle begeleiders die mee waren voor al hun hulp, zorg, de liefdevolle begeleiding en/of het lied:
Annelies ten Berge-Eijpe (moeder Noëlle)
Regeetje Froma (moeder Ilse)
Ria Nijenbanning (moeder Jurgen)
Rinie Habraken (vader Stijn)
Maarten van Schravendijk (broer Mirjam)
Geertje Kreuk (nichtje Janjaap)

(DJ) Paul Wezenbeek bedanken we voor het verzorgen van de toffe disco en de hulp bij alle administratieve zaken rondom het weekend.

Daarnaast zijn er 4 begeleiders die in de voorbereiding mee gewerkt hebben aan het programma. Er werd een medicijnlijst in elkaar gedraaid, de keuken gerund en er werden grote hoeveelheden proviand ingeslagen:
Niek de Goeje (vader Eveline)
Koos van Oorschot (vader Christel)
Mirjam van der Heijden (moeder Tobias)
Mariëtte Joppe (zus Madeleine)

In onze vereniging brengt het lot én het geluk ons samen. Graag wil ik benoemen hoe bijzonder ik het vind hoe goed we elkaar begrijpen en aanvullen, zowel voor als tijdens het weekend. Dat is het namelijk écht! Ik denk dat ik namens iedereen spreek als ik zeg: Dankjulliewel!

Tot slot wil ik alle deelnemers bedanken. Door jullie enthousiasme, vrolijkheid en aandacht voor elkaar werd het voor iedereen een topweekend!
Anouk Trebbe
Christel van Oorschot
Cees Span
Ilse Froma
Jochem Zuidgeest
Jurgen Nijenbanning
Karen Boots
Lisa Lustig
Madeleine Joppe
Mirjam van Schravendijk
Noëlle ten Berge
Noortje van der Schoot
Stijn Habraken
Timon Bout
Tobias Rabelink
Ruben Lebon
Fleur Mulders-Janssen
Claudia Frijns
Janjaap Korevaar
Eveline de Goeje

Zien we elkaar weer op 15 juni tijdens de familiedag in Utrecht?

Tot dan!

Maud Wilms (moeder Arje)


Mis geen update!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!


Beveiligingscode Beveiligingscode

Contact

Nederlandse Vereniging Williams Beuren Syndroom

Bolbergseweg 12a

4854 NG Bavel

Email: ofni.[antispam].@nvwbs.nl

 

KvK-nummer 64911551

Steun onze vereniging en profiteer daarmee van al het werk dat we doen in belang van jou of je kind.

ANBI